Kokosové kuličky Linecké cukroví Vanilkové rohlíčky
Medvědí tlapky Kokosové pusinky



Kokosové kuličky

Ingredience :

  • 80 g másla
  • 240 g cukr moučka
  • 60 g kakao
  • 100 g kokosu
  • 4 lžíce rumu
  • 1 bílek
  • Na obalení
  • kokos
  • Postup přípravy :

    Ze všech ingrediencí vypracujeme tužší těsto. Rum přidáváme postupně tak, aby těsto bylo pěkně tvárné a nelepilo se.
    Z těsta tvarujeme malé kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.

    Linecké cukroví

    Ingredience :

  • 420 g hladká mouka
  • 280 g másla
  • 140 g cukr moučka
  • 4 žloutky
  • 1 ks vanilkový cukr
  • Na posypání
  • 1 ks vanilkový cukr s moučkou
  • Postup přípravy :

    Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočívat v ledničce. Po vychladnutí těsto na vále rozválíme na tenký plát a vykrajujeme různé tvary lineckého cukroví. Poklademe na plech a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 175 °C. Upečené linecké cukroví natřeme marmeládou a vrch namáčíme do moučkového cukru smíchaný s vanilkovým.

    Vanilkové rohlíčky

    Ingredience :

  • 280 g hladká mouka
  • 220 g másla
  • 80 g cukr moučka
  • 100g mletých ořechů
  • Na obalení
  • 1 ks vanilkový cukr s moučkou
  • Postup přípravy :

    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova. Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru s vanilkovým cukrem a ukládáme do krabice.

    Medvědí tlapky

    Ingredience :

  • 180 g hladká mouka
  • 140 g másla
  • 120 g cukr moučka
  • 70g mletých ořechů
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutek
  • 1 lžíce kakaa
  • skořice
  • Na obalení
  • cukr moučka
  • Postup přípravy :

    Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme odpočinout v ledničce, stačí jen 1 hod - doba může být delší, podle toho, kolik máme času. Těsto vmačkáme do formiček tak, aby nebyly úplně plné a pečeme při 170 °C cca 10-15 minut. Horké obalujeme v cukru.

    Kokosové pusinky

    Ingredience :

  • 4 ks bílek
  • 160 g strouhaný kokos
  • 160 g moučkový cukr
  • 1/2 ks citron - šťáva
  • máslo na vymazání plechu
  • Postup přípravy :

    Vaječné bílky ušleháme na hustý sníh. Moučkový cukr rozdělíme na dvě dávky. Jednu přidáme do sněhu z bílků a ušleháme dohusta. Druhou dávku moučkového cukru smícháme s kokosem, pokapeme citronem a zlehka vmícháme do sladkého sněhu.
    Máslem vymastíme plech a lžičkou na něj klademe malé kopečky připravené hmoty. Plech vložíme do trouby předehřáté na mírnou teplotu (130 - 150°C) a zvolna pečeme.