Bramborový salát



Bramborový salát

Ingredience :

  • 600 g brambor
  • 3 vejce
  • 4 sterilované okurky
  • středně velká cibule
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžíc majonézy
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • Postup přípravy :

    Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. osolíme, opepříme. Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse, a mícháme lehce, odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme salát v lednici odležet do druhého dne.