Buchty v remosce | Bublanina | Bábovka |
Koláč z kynutého těsta | Hrníčkový perník | Cuketová buchta |
Buchty v Remosce |
|
Ingredience:Buchty:Tvarohová náplň: |
Postup přípravy:Buchty:Do mísy dáme mouku, uděláme důlek a nadrolíme droždí. Posypeme lžičkou cukru, zalijeme trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.) Remosku vymastíme a vysypeme moukou a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme mašlovačkou s olejem. Necháme 20 minut odpočinout, pak zapneme remosku a asi 20 minut pečeme, pak vypneme remosku a ještě 5 minut necháme dojít. Mírně ochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.Tvarohová náplň:Do měkkého tvarohu vmícháme cukr, žloutek a vanilkový cukr. Případně ještě dochutíme rumem či spařenými rozinkami. Oblíbená je kombinace tvarohu a meruněk. |
Bublanina |
|
Ingredience: |
Postup přípravy:Smícháme mouku, prášek do pečiva, vajíčko, vanilkový cukr, olej a cukr. Vylijeme na vymaštěný pekáč. Potom můžete do bublaniny naskládat kousky ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C až 180 °C asi 30 minut. Povrch musí být zlatavý. |
Bábovka |
|
Ingredience: |
Postup přípravy:Všechny ingredience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. (Do těsta můžeme přidat i oprané rozinky, případně nadrobno nasekané oříšky). Pečeme pozvolna v předehřátě troubě cca 30-40 minut. Je vynikající a velmi rychlá. |
Koláč z kynutého těsta |
|
Ingredience:Těsto:Tvarohová náplň:Drobenka: |
Postup přípravy:Těsto:Do mísy dáme mouku, uděláme důlek a nadrolíme droždí. Posypeme lžičkou cukru, zalijeme trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozválíme válečkem. Remosku vymastíme a vysypeme moukou a vložíme rozválené těsto s trochu vyvýšenými okraji. Dáme tvarohovou náplň, nebo jakékoliv ovoce a posypeme drobenkou. Necháme 20 minut odpočinout, pak zapneme remosku a asi 20 minut pečeme, pak vypneme remosku a ještě 5 minut necháme dojít. Mírně vychladlý koláč opatrně vyklopíme a pocukrujeme.Tvarohová náplň:Do měkkého tvarohu vmícháme cukr, žloutek a vanilkový cukr. Případně ještě dochutíme rumem či spařenými rozinkami. Oblíbená je kombinace tvarohu a meruněk.Drobenka:Povolené máslo, mouku a cukry rukou spojíme na drobenku a posypeme ji koláč. |
Hrníčkový perník |
|
Ingredience: |
Postup přípravy:Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut, přesvědčte se špejlí, že je hotový. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte marmeládou a přiložte horní díl. Nakonec pocukrujte. |
Cuketová buchta |
|
Ingredience: |
Postup přípravy:Oloupanou cuketu, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto. Tmavé těsto špejlí promícháme se světlým těstem. Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut. Na závěr buchtu pocukrujeme |