Bublanina | Hrníčkový borůvkový koláč | Bábovka |
Cuketová buchta | Hrníčkový perník |
Bublanina |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Smícháme mouku, prášek do pečiva, vajíčko, vanilkový cukr, olej a cukr. Vylijeme na vymaštěný pekáč. Potom můžete do bublaniny naskládat kousky ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C až 180 °C asi 30 minut. Povrch musí být zlatavý. |
Hrníčkový borůvkový koláč |
|
Ingredience :Drobenka |
Postup přípravy :Do mísy dáme vajíčka s krystalem a ruční metličkou vyšleháme. Pak přidáme ostatní ingredience při stálém míchání. Pokud je těsto dost tuhé, zředíme trochou mléka. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Okapané omyté borůvky silně vrstvíme na těsto, přidáme drobenku. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C. Pečeme dozlatova. Upečený koláč pocukrujeme. |
Bábovka |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Všechny ingredience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. (Do těsta můžeme přidat i oprané rozinky, případně nadrobno nasekané oříšky). Pečeme pozvolna v předehřátě troubě cca 30-40 minut. Je vynikající a velmi rychlá. |
Cuketová buchta |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Oloupanou cuketu, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto. Tmavé těsto špejlí promícháme se světlým těstem. Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut. Na závěr buchtu pocukrujeme |
Hrníčkový perník |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut, přesvědčte se špejlí, že je hotový. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte marmeládou a přiložte horní díl. Nakonec pocukrujte. |