Bulharská pomazánka | Rybí pomazánka | Ředkvičková s pažitkou |
Bulharská pomazánka |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, bramboru a jemně nakrájenou cibuli. Vše umícháme a dochutíme solí a pepřem. |
Rybí pomazánka |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Sardinky vyšleháme s máslem, sýrem a hořčicí. Přidáme jemně nasekanou cibuli a na kousky pokrájené okurky, také oloupané a na kostičky nakrájené vajíčko. Vše dobře promícháme. Nakonec pomazánku okořeníme černým pepřem a mírně osolíme, promícháme a necháme chvíli rozležet. |
Ředkvičková pomazánka s pažitkou |
|
Ingredience : |
Postup přípravy :Vejce uvařte na tvrdo a nechte vychladnout. Ředkvičky omyjte, na hrubo nastrouhejte nebo nasekejte v robotu. Dejte do sítka a posolte. Během chvilky ředkvičky začnou pouštět docela značné množství vody, trochu tomu pomožte a promačkejte je. Pokud byste tento krok vynechali, ředkvičky by pustily vodu do pomazánky a museli byste ji jíst nejspíš lžičkou. V hlubší misce smíchejte „vyplakané“ ředkvičky, pomazánkové máslo, hořčici a větší množství na drobno posekané pažitky. Dle potřeby osolte, opepřete a na závěr přidejte na drobno pokrájená vařená vejce. |