Bulharská pomazánka Rybí pomazánka Ředkvičková s pažitkou



Bulharská pomazánka

Ingredience :

  • 300 g dietní salám
  • 1 ks malý rajský protlak
  • tatarská omáčka
  • 1 ks kyselá okurka
  • 1 ks vařená brambora
  • 1 ks cibule
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Postup přípravy :

    Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, bramboru a jemně nakrájenou cibuli.
    Vše umícháme a dochutíme solí a pepřem.

    Rybí pomazánka

    Ingredience :

  • 125 g sardinek (1 balení)
  • 50 g másla
  • 50 g tavený sýr
  • 1 ks vejce na tvrdo
  • 2 ks sterilovaných okurek
  • 1 ks menší cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Postup přípravy :

    Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Sardinky vyšleháme s máslem, sýrem a hořčicí. Přidáme jemně nasekanou cibuli a na kousky pokrájené okurky, také oloupané a na kostičky nakrájené vajíčko. Vše dobře promícháme. Nakonec pomazánku okořeníme černým pepřem a mírně osolíme, promícháme a necháme chvíli rozležet.

    Ředkvičková pomazánka s pažitkou

    Ingredience :

  • 1 větší svazek ředkviček
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 lžíci másla
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • Pažitku (větší množství)
  • 2 lžičky hořčice
  • Sůl, pepř
  • Postup přípravy :

    Vejce uvařte na tvrdo a nechte vychladnout. Ředkvičky omyjte, na hrubo nastrouhejte nebo nasekejte v robotu. Dejte do sítka a posolte. Během chvilky ředkvičky začnou pouštět docela značné množství vody, trochu tomu pomožte a promačkejte je. Pokud byste tento krok vynechali, ředkvičky by pustily vodu do pomazánky a museli byste ji jíst nejspíš lžičkou. V hlubší misce smíchejte „vyplakané“ ředkvičky, pomazánkové máslo, hořčici a větší množství na drobno posekané pažitky. Dle potřeby osolte, opepřete a na závěr přidejte na drobno pokrájená vařená vejce.